Címkék

2012. május 21., hétfő

Első lépések


Budapesttől 60 km-re, Pest megye határán található az én szülővárosom.  5 éve döntöttem úgy, hogy Budapestre költözöm. Eleinte nagyon tetszett, hogy itt pezseg az élet, senki sem ismer, minden közel van, kicsit talán el is kényelmesedtem. Egy családi rokonlátogatás alkalmával azonban valami megváltozott. A szikra, a kert után vágyódás.

Adott egy telek, apukám telke. Gyümölcsfákkal, kis házzal a telek végében, mellette egy kamra.  Ahogy apukámnak energiája, kedve volt úgy gondozta. Inkább kevesebb sikerrel. Az utcában lévő házak között simán kiérdemelte volna az „Utca csúfja” címet. Sajnos. 



Egy kép kiskoromból, a ház fénykorából


Aztán jött az elhatározás. Majd mi rendbe tesszük, és hétvégi háznak, nyaralónak használjuk. A hétvégén meg is történtek a kezdeti első lépések. Nem nagy dolgok, csak ami erőnkből futja. Tehát fűkaszával megtisztítottuk a területet a gaztól, valamint gyomirtóval permeteztünk. Páromnak konkrétan halvány lila fogalma sincs a kerti munkálatokról, nekem is csak halvány. Az biztos, hogy tanulságos útra léptünk. J

További fejleményekről természetesen majd beszámolok, ha érdekel.

1 megjegyzés: