Címkék

2012. december 27., csütörtök

Karácsony nálunk 2012

Az idei karácsonyunk több szempontból is különleges volt. Eseménydús hónap előzte meg.
Pontosan 1 hónapja költöztünk be otthonunkba. A berendezkedés körüli káosz el-eltűnni látszik, szépen lassan minden megtalálta a helyét. Új bojler, mosdó, ágy, asztal és konyhabútor is érkezett a házba. Eltűnt a szemét, elkészült a terasz.
A felújítás, bővítés, berendezkedés rengeteg energiánkat kiszívott, de hajtott a cél. Adventi naptárunkkal és gyertyatartóinkkal számoltuk a napokat, hogy késznek nevezhetőek legyünk. Már nem sok hiányzik pl. függöny, de csiszolódunk szépen, mint egy gyémánt. 
Karácsonyra készülni valójában nem is jutott sok időnk. Korábbi évekhez képest idén élő fenyőből lett a karácsonyfánk. Szeretnénk majd kiültetni a kertbe, de a hőmérséklet változást nem viseli túl jól, hát úgy döntöttünk teraszunk éke lesz. A fát egy dézsába helyeztük, a szobából közvetlen rálátás nyílik. Az időjárás kegyes volt hozzánk s végül fehér karácsonyunk lett. A fát fehér díszekkel, mézeskaláccsal díszítettük. Az ajtódísszel az egész nagyon természetközeli lett, s képet ad mire számítsunk benn. Mézeskalács illat, gyertyafény mellett töltöttük el a Szentestét. Sok munka gyümölcseként maga a ház volt az ajándék, mely most már hivatalosan is a tulajdonunkká vált.
Most egy kicsit hátradőlünk, de tavasszal újult erővel megkezdődnek a kinti munkálatok is.
A ház nagy valószínűséggel fehér színt fog kapni (mi mást). A teraszt virágokkal övezzük. Egy kisebb konyhakertet s egyelőre egy nagyobb füves területet szeretnénk megvalósítani. Új fejezet kezdődik...








"Happy Home" cím alatt találsz minden otthonunkkal kapcsolatos bejegyzést, térj be hozzánk máskor is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése