Címkék

2013. február 5., kedd

Konyha sztori

A fürdő és étkező után eljött az ideje, hogy bemutassam a konyhánkat is.
A konyha a ház középpontja. L-alakú elrendezését, kialakítását nagyban meghatározta, hogy itt található a kandalló is. Nem szerettük volna a szekrényt nagy hőhatásoknak kitenni, így a tűzhely került legközelebb hozzá, annak nem árthat. Itt volt, örökség. Gázpalackról működik, amit a hő miatt, meg esztétikai szempontok miatt is jól eldugtunk a sarokba, a munkalap alá. A tűzhely alá készíttettünk egy gördíthető kis dobogót, így egy szintbe került a pulttal, illetve a palackcsere is megoldható. Itt azért érezhető a hétvégi ház feeling.
A konyhabútort az Ikeában vásároltuk, 50 km-ig ingyen házhozszállítási akció keretein belül. 90%-ban párom szerelte össze, állította helyre. Asztalost megfelelő eszközök hiánya miatt hívtunk csak. Ő szabta le a dió hatású PRAGEL munkalapot, a takaró-és díszléceket, vágta ki a DOMSJÖ mosogató helyét. Mindenképp szerettem volna nyitott polcokat is, igy 2 LACK polc került e fölé. LIDINGÖ ajtókat választottunk és mindenhova LINDSAL fogantyút.
A bútorokkal maximálisan elégedettek vagyunk, a praktikus megoldásoknak köszönhetően minden centiméter jól kihasználható.
A konyha a tűz helye, innen áramlik szét a meleg a többi helyiségbe. Az öntöttvas kandallót még nyáron vásároltuk, szintén egy akció keretein belül. Teljesen bevált, 8kW teljesítményű (egy konvektor 4 kW), egyenletesen befűti az egész házat. Nem győzünk mellette párologtatni, annyira szárítja a levegőt.
Párom javaslatára körülötte burkoltattuk a falat is Malmö dió járólappal, így kb. 1 napi adag tűzifa elfér itt s nem kell kimászkálni érte a hidegbe. Bár odakint fedett helyen tároljuk, mégis kissé hűvösen, nyirkosan hozzuk be. Ide tornyozva tud egy kicsit szikkadni is mielőtt a tűzre raknánk.
A bejárat melletti üres falszakasz lesz majd az előszobafalunk, cipős szekrénnyel, ruhafogassal.


Bejárati ajtóból

Szoba felől

Domsjö mosogató és a szivacstartó. A falon elvileg egy 60x60 cm-es Super White csempe van, csak épp teljesen szürke.

Egy napsütéses napon

Karácsonyi égősorral és borostyánnal. Sajnos a borostyán nem bírta odafenn a száraz meleget, próbálom menteni a menthetőt.

Coca-Cola és Eiffel-torony ♥

Fürdő és szoba közt

Az "előszoba"

"Happy Home" cím alatt találsz minden otthonunkkal kapcsolatos bejegyzést, térj be hozzánk máskor is!

4 megjegyzés:

  1. Jajj, de szép!!!! A lengőpolcon a fa A-betű honnan van? Szandra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Innen rendeltem: http://www.meska.hu/Shop/index/109
      Bármilyen betűt, számot lehet kérni tőle.

      Szavakat, feliratot pedig innen tudsz rendelni: http://www.meska.hu/Shop/index/11059/23191

      Törlés
  2. Klassz a konyha (is)! :) Üdv Enikő

    VálaszTörlés